בקניה מעל 299 ש”ח משלוח חינם עד לבית  – כל המוצרים 100% מורינגה מהמשתלה שלנו מיוצר כחול לבן

הקשר בין מורינגה ואורח חיים בריא

אורח חיים בריא – דרך תזונה משולבת מורינגה

המורינגה היא צמח ייחודי ומזין ששילוב שלו בתזונה היומיומית ובמוצרי הטיפוח יכול לסייע ולשפר משמעותית את התפקוד של המערכות בגופנו.
זאת מהסיבה שצמח המורינגה הוא אכיל לכל חלקיו, לא מזיק גם בצריכה יומיומית, ולאורך השנים הוכיח את יעילותו בטיפול במחלות ומניעתן. מחלות כמו: דלקות מפרקים ושרירים, חיזוק ושיפור המערכת החיסונית, בעיות עור ואקנה, ובנוסף, הוא מסייע לטיהור המים שלנו ממתכות וחיידקים!

אנחנו רוצים להבין איך מסייעת המורינגה לשיפור אורח החיים שלנו ואיך ניתן לשלב אותה בתזונה שלנו.
אך קודם, בוא נבין מהן התכונות הייחודיות של כל אחד מחלקיו:

תרמילים ירוקים –

התרמילים המבושלים של המורינגה נחשבים לטעימים וערבים לחך, בעל טעם ייחודי ומעניין – דומה לאספרגוס ומיני ירק אלו.
בחישוב על בסיס של אחוז ממשקל יבש, מכילים תרמילי המורינגה הירוקים (בקירוב):

  • 20% חלבונים
  • 1% שומנים
  • 46% סיבים תזונתיים
  • 25% פחמימות
  • ו-7% מינרלים (סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נחושת, ברזל, סלניום, מנגן, אבץ, ונתרן)

תרמילי המורינגה מכילים גם את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם וכל חומצות השומן החיוניות לגוף האדם, כולל אומגה 3 ואומגה 6. אחוז חומצות השומן הבלתי רוויות במורינגה הוא כ-62%.

תרמילי המורינגה מכילים גם את רשימת הוויטמינים הבאים:

  • ויטמין A
  • הויטמינים 1B ,2B ,3B ,5B, 6B
  • ויטמין C
  • חומצה פולית (ויטמין B9)

תכולת נוגדי החמצון בתרמילים גבוהה ביותר, ובפרט של החומצות הפנוליות והפלבונואידים – שאחראיות בין היתר לערכים הבריאותיים הגבוהים המיוחסים ליין אדום ולמיץ רימונים.

עלים –

הדבר הראשון הנגיש למאכל הוא העלים הירוקים של עץ המורינגה. העלים נקטפים בשעות הבוקר המוקדמות, מוכנסים הביתה למקום מוצל ומקורר, ומיועדים לאכילה במהלך היום.
ניתן להכניסם לתוך מקרר ולשמור עליהם כמו שנוהגים עם שאר העלים הירוקים כגון: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ושאר משפחת הירוקים.

העלים של צמח המורינגה נחשבים לחלק המזין ביותר בצמח. לצורך השוואה, אבקת העלים מכילה, ליחידת משקל;

  • פי 3.5 יותר ויטמין A מאשר בגזר
  • פי 7 יותר ויטמין C מאשר בתפוז
  • פי 3 יותר אשלגן מאשר בבננה
  • פי 3.5 יותר סידן מאשר בחלב פרה
  • פי 2 יותר חלבון מאשר בחלב פרה

(על פי מחקר מדעי – Rani & Arumugam, 2017)

העלים הטריים נאכלים במגוון רחב של תבשילים.
אבקת העלים המיובשת משמשת להעשרת ערכים תזונתיים במזונות שונים כמו יוגורטים, עוגות, לאבנה, לחמים, דייסות, חמאה, מרקים וחליטות צמחים, וכן כתוסף מזון טבעי ונהדר לצריכה יומית בקפסולות ובטבליות.

בחישוב על בסיס של אחוז ממשקל יבש, מכילים העלים של צמח המורינגה (בקירוב):

  • 25% חלבון
  • 5% שומנים
  • 31% סיבים תזונתיים
  • 25% פחמימות
  • ו-13% מינרלים (סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נחושת, ברזל, סלניום, מנגן, אבץ, ונתרן)

עלי המורינגה מכילים גם את כל חומצות האמינו החיוניות וכל חומצות השומן החיוניות לגוף האדם כולל אומגה 3 ואומגה 6. אחוז חומצות השומן הבלתי רוויות הוא כ- 70%.

עלי המורינגה מכילים גם את רשימת הויטמינים הבאים:

  • ויטמין A
  • ויטמין 1B, 2B, 3B, 5B, 6B
  • ויטמין C
  • ויטמין E
  • חומצה פולית (ויטמין B9)

תכולת החומרים נוגדי החמצון בתרמילים גבוהה ביותר והיא כוללת נוגדי חמצון אנזימטיים (SOD, CAT, GPx, GST), ונוגדי חמצון לא-אנזימטיים. חומרים אלו הם ויטמין E, ויטמין C, קרוטנואידים, חומצות פנוליות, פלבונואידים וגלוקוזינולטים.

את עלי המורינגה ניתן לצרוך גם יבשים, ולתהליך הייבוש קיימים שני אופנים:

יבוש מכני – העלים מוכנסים על גבי עגלות עם מדפים לתוך תנורים ענקיים למספר שעות ויוצאים יבשים מוכנים למכירה ולטחינה.

יבוש טבעי – מתבצע בעיקר בצל בתוך חממות מקורות, והייבוש מתמשך מספר ימים כאשר העלים מתייבשים מהחום הטבעי של השמש.

אנחנו ביערות מורינגה, מייבשים רק בשיטה הטבעית ולמדנו וקראנו שזו השיטה הנכונה והבריאה יותר לצרכן.

את העלים היבשים ניתן לטחון עד לקבלת אבקת מורינגה בדרגה של טלק – פודרה (וזאת גם הצורה המקובלת ביותר לצריכת מורינגה בארצנו, נכון להיום).

האבקה נמכרת ומתאימה על פי הידענים לערבוב בשייק פירות או כל שייק אחר, לטיבול של חומוס וטחינה, להוספה ביוגורט ובאפיית מאפים, לחמים, חלות ועוד…

אבקת העלים המיובשים משמשת להעשרה תזונתית במזונות כמו: יוגורטים, עוגות, מרקים וחליטות צמחים, וכן כתוסף מזון לצריכה יומית בקפסולות ובטבליות.

פרחים –

הפרחים שחונטים מתחילים בשלב ראשון להשתבלל (להדמות לשבלולים) ומוציאים מעין נחשי אפונים ירוקים המגיעים לאורכים של 10-20 ס”מ (כל אפון) וכך הם גם נקטפים ומשומשים על ידי אנשי המזרח – נאפל והודו, וגם בישראל, לבישול והקפצה מעולה.

חלק מן הפרחים שמופיעים על גבי העץ, נקטפים ומיובשים על מנת לקבל חליטת תה משובחת מפרחי מורינגה אשר עתירה בערכים תזונתיים.

האפונים שנשארו על העצים ולא נקטפו, מתייבשים, גדלים ומתעצמים להפוך לתרמילים בעלי שלוש צלעות ובתוכם זרעים. בשלב ההתייבשות נקטפים התרמילים ומוציאים את הזרעים הנמצאים בסדר מופלא בתוך התרמילים, בין 17-21 בדיוק בכל תרמיל.

זרעים –

מהזרעים מפיקים שמנים לתעשיית הקוסמטיקה ולתעשיית הרפואה. ישנם האוכלים את הזרעים, מקלפים את קליפת הזרעים ואוכלים את ה”חומוס” (החלק הפנימי) של הזרעים ומדווחים שחלק זה מחזק ומרפא אנשים. ניתן לצרוך זרעים בצורתם הטבעית, ולהשתמש בהם לשלל האפשרויות בשימוש עצמי.

שמן ו”קמח זרעים” (כוספא) של מורינגה מהווים מקור מזון חשוב בהיותם עשירים בחומצות חד-שומן בלתי רוויות. יתרה על כך, הם ידועים בערכים גבוהים של חומצה אוליאית C18:1 (בדומה לשמן זית), סטרולים, ויטמין E וחלבון עשיר בחומצות אמינו חיוניות.

מהזרעים מפיקים על פי רוב שמן בכבישה קרה המהווה כשליש ממשקל הזרע הקלוף ונותר “קמח זרעים” (כוספה) המהווה את שני השליש הנותרים.

שמן המורינגה הוא מוצר אקסקלוסיבי ויקר ערך המופק מהזרעים של צמח המורינגה.

בשל תכונותיו המופלאות הוא משמש למגוון רחב של מוצרי קוסמטיקה ברפואה (כגון קרמים, סבונים, משחות ועוד….) אך הוא גם משמש כשמן מאכל מעולה, ובשל הרכבו הכימי (כ-75% חומצה אוליאית) הוא יכול אף לשמש תחליף משופר לשמן זית.

ה”כוספא” נמכרת כיום כתוסף מזון לבני אדם ומשמשת גם כמרכיב העשרה בהזנת בעלי חיים. אולם, מרבית הפרסומים המדעיים על ה”כוספא” עוסקים ביכולת הגבוהה שלה בטיהור של מים מזוהמים ובשיקוע של אצות חד-תאיות.

אולי יעניין אותך גם

תוספי תזונה טבעיים, עלי מורינגה, מוצרים טבעיים
תוספי תזונה טבעיים
תוספי תזונה טבעיים הופכים פופולריים יותר ויותר כאשר אנשים מחפשים דרכים חלופיות לשפר את בריאותם ורווחתם....
bottled-tea-tree-essential-oil-selective-focus-nature (1)
שמן מורינגה
שמן מורינגה, הידוע גם בשם שמן בן או שמן בהן, הוא שמן רב ערך ורב-תכליתי המופק מזרעי עץ המורינגה אוליפרה....
41633873_1517503508395383_3911278355411894272_n
יום הולדת השבעים בראי הדורות.
אבא שלי ז”ל, נחמיה סנדר נולד בירושלים בשנת 1915. גדל והתחנך בשכונת מאה שערים בבתי עונגרין. התמונות...

20 תגובות

  1. שלום,
    האם המורינגה מועיל ספציפית לאיחוי שברים?
    האם יש חשיבות לדרך שבה לוקחים את הצמח, באבקה בעלים מיובשים וכו’?

    1. ערב טוב, לאיחוי שברים רק להשתמש במוצרים הטבעיים, לאיזון המערכת החיסונית. ברגע שהמערכת מאוזנת זה יתן דחיפה קלה להקלה בכאב וגם באיחוי. ככה אני רואה את הדברים. לגבי השימוש מצוין לצרוך את העלים, יבשים, אבקה או כמוסות. רבים הצורכים מהעלים היבשים לחליטת תה ואת האבקה כפית ביום ולקבל את הערכים והויטמנים שבעלים שנטחנו לאבקה.

    1. מוזכרים במספר מקרים:
      מורינגה כטיפול לסוכרת https://moringaforests.com/moringa-and-diabetes/
      מורינגה: מפחיתה בלחץ דם, מורידה רמות סוכר – ויעילה ביותר למחלת הסוכרת
      מחלת הסוכרת מתייחסת לתופעות מטבוליות שונות בייצור האינסולין, או בפעולתו של האינסולין בגוף. “אינסולין” הוא הורמון ידוע ומוכר למדע המיוצר באופן טבעי בלבלב, יש לו תפקידים שונים וחשובים בגוף אשר הראשי מבניהם הוא בשליטה על רמת הסוכר בדם. מכאן שכל שיבוש בפעולתו של האינסולין גורם לתופעות שונות של מחלת הסוכרת. בהליך תקין, אצל אדם בריא – הגוף מפרק את המזון בקיבה, המזון המעוכל נספג לכלי הדם והסוכר מגיע אל מחזור הדם. במקביל, הלבלב מתחיל לייצר אינסולין על מנת לשנע את הסוכר אל תוך רקמות התאים הזקוקות לסוכר על מנת להפיק אנרגיה. אצל חולי סכרת ישנו שיבוש במנגנון הזה.

      צמח המורינגה – “בית מרקחת של הטבע” https://moringaforests.com/moringa-oleifera-research/
      אם לא די בכך שהמורינגה הוא צמח מזין ביותר, הרי שתכונותיו הרפואיות אולי אף עולות על תכונותיו כמזון. חשוב לציין, כי היעילות הרפואית של שימוש בצמח המורינגה נבחנה בעיקר בניסויים פרה-קליניים, מעבדתיים, ובחיות מעבדה ואילו ניסויים קליניים בבני אדם מצומצמים יחסית אך מספרם גדל משמעותית מדי שנה. בעוד שכותב מאמר זה אינו ממליץ על טיפול במחלה כלשהיא באמצעות צמח המורינגה, כל המידע שיוצג בהמשך הוא מידע מבוסס מחקרית בניסויים מדעיים מבוקרים. על כן, נדרש מחקר עתידי רחב היקף באשר לבידוד החומרים הפעילים בצמח המורינגה וכן בקיום של מחקרים קליניים מבוקרים על הפעילות של חומרים אלו, בדומה לנעשה כיום בצמח הקנביס הרפואי. כעת, אציג בפניכם מספר מחקרים שתוצאותיהם מעידות על פוטנציאל עצום במגוון רחב של תחלואים. את המחלות אציג בסדר אלפביתי ולא בהכרח על פי סדר חשיבותם:
      סוכרת – סוכרת היא מחלה כרונית במדינות רבות ומספר החולים בה כיום כ- 285 מיליון והוא צפוי להגיע למעל 500 מיליון ב- 2030. מחקרים מעבדתיים רבים בחנו את האפשרות לטיפול תרופתי בסוכרת באמצעות מיצוי מהעלים של צמח המורינגה. כולם הראו ירידה משמעותית ברמות הגלוקוז בדם. מחקר קליני בבני אדם החולים בסוכרת שטופלו באבקת עלי מורינגה הראה ירידה של 30% ו- 25% ברמות הגלוקוז בדם, בצום ולאחר ארוחה, בהתאמה (Kumari, 2010). מחקר קליני בבני אדם החולים בסוכרת הראה שתוספת עלים של מורינגה לארוחת הבוקר לאחר צום גרמה לירידה של כ- 20% ירידה ברמות הגלוקוז בדם בהשוואה לארוחה ללא עלים של מורינגה. השפעה זו לא הייתה מלווה בעלייה ברמות האינסולין בדם ומיוחסת לירידה בקליטה של גלוקוז במערכת העיכול (William et al., 1993). מנגנוני הפעולה המוצעים של צמח המורינגה בחולי סוכרת כוללים צמצום קליטת גלוקוז במעיים, הגברת ייצור אינסולין, הורדת עמידות לאינסולין, הגברת חידוש של תאי β בלבלב, העלאת רמות נוגדי חמצון בדם והורדת רמות של גורמים מחמצנים בדם (Muhammad et al., 2016).

      בפייסבוק של יערות מורינגה מדברים על כך אין ספור פעמים.
      הרבה בריאות.

    1. בקר טוב רבקה. המורינגה יעילה לכול.ממש. בימים הקרובים אנחנו נעלה שני מוצרים טיפוליים, שמפו ומרכך מהמורינגה שלנו. שמן מזרעי מורינגה יכול לעזור.

      צמח המורינגה נחשב ל“צמח היבשתי המזין ביותר בעולם” ויש הטוענים כי הוא גם “הצמח הבריא ביותר בעולם”. על כן, אין פלא שהצמח מכונה “צמח הניסים” או “ארון התרופות של הטבע”. כיום, ישנן בישראל מספר חברות שמייצרות תוספי מזון מהעלים המשמשים גם כתרופה טבעית לריפוי תחלואים שונים, ומוצרים קוסמטיים שונים המבוססים על השמן שבזרעים ועל מיצויים של העלים. בישראל, הגידול המסחרי של הצמח הוא בעיקר לשמן לקוסמטיקה ולעלים כתוסף מזון איכותי לבני אדם. גידול מסחרי של צמח זה מוגבל כיום למספר מצומצם ביותר של חקלאים בגבעת יואב בקיבוץ עין השופט, נורדיה, כפר חיים, חיבת ציון, כרמי יוסף, גדרה, גני טל ובערבה הצפונית והתיכונה.

      בעשור האחרון, חלה עלייה מטאורית במספר הפרסומים המדעיים על צמח המורינגה המכונפת. הסיבה לכך נעוצה בעלייה העולמית בצריכה של מזון פונקציונאלי וכן בהיקף העצום של תגליות על הערכים הבריאותיים והתזונתיים יוצאי הדופן של צמח זה. לאחרונה, ישנה התעניינות גדולה ביותר בצמח המורינגה גם כמקור חלופי לחלבון מבשר, בשל תכולת החלבון הגבוהה ביותר, הן בזרעים והן בעלים של הצמח, וכן בשל ערכיו התזונתיים יוצאי הדופן של החלבון שמקורו בצמח זה. במאמר זה אסקור, חלקית, את הספרות הענפה על צמח המורינגה ואתמקד בתחומים של מזון לבני אדם ורפואה. https://moringaforests.com/moringa-oleifera-research/

  2. מר סנדר היקר.
    אני מטופל עם כדורים ללחץ דם וסכרת , האם יש מניעה להשתמש באבקה של מורינגה , או בכל מוצר שקשור למורינגה.

    1. שבוע טוב קובי, לעניות דעתי, אם יש לך חשש קל שבקלים אזי עליך להיתייעץ עם רופא. רק לידיעה רובם של הקונים מעידים על עצמם תופעות שאתה מדבר עליהם וקונים וצורכים את המוצרים.

  3. בוקר טוב (-;
    אשמח לדעת את הקשר של המורינגה לירידה במשקל?
    בנוסף איזו כמות ניתן לצרוך מהאבקה? מה יהיה אפקטיבי אם יצרוך את האבקה בתדירות יומיומית?
    תודה רבה , ניתן גם לענות בוואטס אפ ב 0548157815

    1. שלום חן וצהריים טובים!
      תודה לך על התגובה ????

      לשאלתך; מורינגה מסייעת בחילוף החומרים הכללי של הגוף, בספיגת המולקולות לתאים ובהרחקת סוכר ושמון (כולסטרול) מהדם אל תוך התאים – שם מקומם הנכון…
      בנוסף, היא מפרה את הגוף בוויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון ותוספים רבים אשר תורמים לתהליך העיכול הנכון, לספיגה ולמאזן החומרים בגוף.
      כל אלו, בשילוב עם תזונה מאוזנת ואורח חיים נכון – עשויים ללא ספק לעזור לך עם המשקל.

      לגבי הכמות? כמה שיותר – הרי זה משובח!
      כמובן שחשוב לשמור על איזון בכל דבר ולא להגזים; אך אנחנו בעצמינו נהנים מתה מורינגה מעלים יבשים לפחות שלוש פעמים ביותר,
      מלבים אבקה ועלים טריים בארוחות שלנו על בסיס יומי,
      ועכשיו אפילו משלבים שמן מורינגה נהדר שהתחלנו להפיק בימים אלה…

      מקווה שעזרתי. המשך יום נעים. ????

    1. שלום אפרת.
      לצערי, איננו מודעים למצבך הבריאותי ואין אנחנו מוסמכים לייעץ בנסיבות רפואיות בכל הנוגע לשימוש במורינגה.
      לא ידוע לנו על תרופות האסורות בשילובן עם המורינגה, אך מומלץ מאוד להיוועץ ברופא או בגורם מוסמך לפני השימוש במידה וקיים חשש כלשהו…
      במידה ויש לך שאלה כללית אחרת בנושא – נשמח לעזור! 🙂

      יערות מורינגה

    2. היי אני קניתי את העלים האם אני שמה במים ומסננת ושותה את המים ? אודה לתשובה

  4. בקר טוב.
    אנחנו מאמינים כי שימוש באבקת מורינגה המיוצרת כאן ביערות מורינגה עדיפה מאשר לבלוע קפסולות.
    אבקה היא הדרך הטבעית והיעילה ביותר לספוג את איכויות המורינגה הרבות.
    בנוסף לכך, אבקה היא גם הדרך הקלה והכיפית ביותר לעשות זאת. ניתן לשלב אותה בקלות בתזונה יומיומית; עם מרק, בשייק, יוגורט או טחינה ועוד…
    העיקר שיהיה לבריאות! 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

להצטרף למועדון לקוחות המורינגה שלנו ולקבל טיפים לתזונה בריאה ושלל מבצעים והטבות!