השימושים התזונתיים של עצי המורינגה, הטיפוליים ועוסקת במאפיינים חקלאיים, וטרינרים, סופגים ביו, קרישה, ביו דיזל ותכונות תעשייתיות אחרות של “עץ הנס” הזה.
ב יערות מורינגה-משתלות סנדר אנחנו מגדלים את עצי המורינגה במטרה גדולה להפיץ את ה “אור הגדול” על כל המשמעות שבדבר.
בכל יום אני מופתע מחדש מעוד מאמר/מחקר המפורסם בעולם אודות התכונות המופלאות במורינגה אוליפרא / מורינגה מכונפת אותם אנחנו מגדלים.
שואלים אותי האם המורינגה טעימה?
לאדם הרגיל האוהב לשתות בבוקר כוס קפה עם עוגת שמרים טובה כמו שאשתי חנה סנדר אופה…בוודאי שבאותה שניה כשאתה נותן “ביס” לעוגה הטעימה ולוגם מכוס הקפה…באותה שניה ממש הלשון והחיך שולחים לך מסר…”איזה זה כיף זה היה”
מה קורה אחר כך, איש לא ידע ואיש לא שמע…
רגשות אשמה…
בשביל מה הייתי צריך את העוגה?
גם אני כאיש שאיננו “חסיד גדול” של עוגות מאמין שבתוצאה הרגעית העוגה והקפה הרבה יותר טובה אבל בהסתכלות הרבה יותר רחבה ובהתחשב במצב הכללי של הגוף שלנו ובמחשבה לעתיד ולשמירה אני מבין ששימוש במורינגה בכל יום עושה את העבודה שלה בצורה הטובה ביותר.
מה יש במורינגה שהיא כל כך טובה?
כאן במאמר במחקר כתוב בצורה נפלאה:
תקציר באמצעות המתרגם העולמי. תרגום גוגל שעם שינויים קלים שלי.
הסוג מורינגה אדנס. כולל 13 מינים, מתוכם Moringa oleifera Lam.
יליד הודו ומטופח ברחבי העולם בשל הרגל הבצורת וההתנגדות לכפור, נמצא בשימוש נרחב בפיטומדיקציה מסורתית וכמקור עשיר לחומרים מזינים חיוניים.
קשת רחבה של מרכיבים פיטוכימיים בין עלים, פרחים, פירות, זרעים, שמן זרעים, קליפה ושורש תלויים בזן, בעונה וביישוב.
המחקרים המדעיים מספקים תובנות על השימוש ב- M. oleifera עם תכשירים ממסיים אורגניים מימיים, הידרו-אלכוהוליים, אלכוהוליים ואחרים של חלקים שונים לפעילויות טיפוליות, כלומר נוגדי-חומצה, אנטי-גידול, נוגדי חמצון, אנטי-דלקתיים, מגן לב, הפטו. פעילויות מגן, נוירו-מגן, מגן על רקמות, וביולוגיות אחרות עם רמת בטיחות גבוהה.
זרעים משמשים למבט של חומר ספיגה ביולוגי בעלות נמוכה להסרת מתכות וזיהום מיקרוביאלי ממי שפכים.